Kompiuteriai

1 000 USD kainuojantis „AMD PC“, skirtas nuotraukų redagavimui, žaidimams ir 2021 m. Srautui

Autorius: Laura McKinney
Kūrybos Data: 2 Balandis 2021
Atnaujinimo Data: 14 Gegužė 2024
Anonim
Build a Budget 4K Video Editing PC for $750 in 2021! AMD Ryzen Build
Video.: Build a Budget 4K Video Editing PC for $750 in 2021! AMD Ryzen Build

Turinys

Eiti su AMD po daugiau nei dešimtmečio

Norite srautu perduoti mėgstamą žaidimą „Twitch“, pateikti „YouTube“ vaizdo įrašus ar redaguoti nuotraukas? Viskas prasideda nuo tinkamo kompiuterio. Kaip žmogui, kuris atlieka visus tris, man neseniai reikėjo atnaujinti.

Tiesa, mano šešerių metų kompiuteris vis dar veikia gerai. Vaizdo plokštės pakeitimas prieš trejus metus padėjo ją pažymėti.

Vis dėlto, kai mokau savo sūnų „Adobe Premiere“ ir buvo daug geresnių pigių variantų, nusprendžiau atlikti tyrimą ir sukurti kitą kompiuterį. Šis kainuoja maždaug pusę mano paskutinės kainos ir veikia puikiai.

Asmeniniame kompiuteryje daugiau nei dešimtmetį neturėjau AMD procesoriaus. Šį kartą konkurencija yra kitokia. Ir jei nesate susipažinę su tuo, ką AMD padarė su „Ryzen“ per pastaruosius kelerius metus, tikrai norėsite pasidomėti.


Norėdami išvengti ilgo paaiškinimo, iš esmės galite tikėtis daugiau branduolių ir siūlų, konkurencingo vieno branduolio našumo, gerų terminių elementų ir net konkurencingos TDP. Dėl šios padidėjusios konkurencijos išaugo ir „Intel“ vertė.

Tai sakant, papildomos šerdys ir siūlai man labiau patiko, kai reikėjo priimti mano galutinį sprendimą. Priklausomai nuo to, kada perkate, norėsite apsispręsti dėl naujų „Intel“ „Comet Lake“ procesorių ir naujų biudžeto AMD variantų, tokių kaip „Ryzen 3 3300X“, kad apsispręstumėte 2021 m.

Jei esate 1 000 USD biudžeto diapazone, pateikiame keletą rekomenduojamų procesorių.

Konkurencingi procesoriai, kurių vertė mažesnė nei 200 USD

ProcesoriusKainaŠerdys / siūlai

Ryzen 5 3600

$179

6/12

„Ryzen 3 3300X“

$120

4/8

„Intel i3 10300“

$122

4/8

i5 10500


$192

6/12

Žinoma, jei daugiau dėmesio skirsite savo procesoriui, nei aš padariau čia, galbūt norėsite pasirinkti ką nors 300 USD diapazone. „Ryzen 7 3700X“ ir „i7 10700F“ yra procesoriai, kuriuos palyginsite toje kainų kategorijoje.

Tačiau dėl savo asmeninės struktūros aš laikiausi R5 3600 nes tai buvo panašu į kitus kainų diapazono variantus ir kaip pigiai galėčiau už tai įsigyti puikią pagrindinę plokštę. Aš naudojausi akcijų ventiliatorių, o ne pasirinkau įsigyti atskirą aušintuvą.

Be to, kalbant apie darbo krūvį, net naujasis „Intel“ „i5 10500“ neturi pranašumo prieš jį. Kalbant tik apie žaidimus, galite pastebėti nedidelį padidėjimą; tačiau manau, kad R5 3600 vis dar yra geriausias variantas, kurį dabar galima naudoti.

Pigios „Ryzen“ pagrindinės plokštės parinktys, turinčios atnaujintą BIOS

400 „Ryzen“ pagrindinių plokščių serija yra suderinama su „Ryzen 3.“. Tačiau daugelis variantų nėra atnaujinti BIOS. Tai gali būti kančia, jei dar neturite pagrindinės plokštės procesoriaus.


Tačiau jei jūs naudojate kažką panašaus į MSI MAX 400 serijos pagrindines plokštes, visose pagrindinėse plokštėse yra atnaujinta BIOS.

Man pavyko gauti „MSI X470 Gaming PLUS“ maks super pigiai ir iki šiol buvo labiau nei patenkinti savo rezultatais. Tai atlikę, o ne naudodami 500 serijos pagrindinę plokštę, turėtumėte sutaupyti nemažai pinigų ir vis tiek leisti tikrai gražią pagrindinę plokštę.

Argumentai už:

  • Apima „Ryzen 3“ palaikymą iš dėžutės. Nereikia atnaujinti BIOS.
  • M.2 palaikymas ir 4133MHz (OC) dažnio greitis
  • Nebrangus

Minusai:

  • Nėra „PCIe 4.0“ palaikymo

Paskutinės mintys

Vargu ar jums vis tiek reikės „PCIe 4.0“ palaikymo. Taigi, mano nuomone, verta čia sutaupyti kelis pinigus ir eiti su prieinama, tačiau gera lenta, tokia kaip ši.

Vaizdo plokštės parinktys

Vaizdo plokštė gali žymiai pagerinti kai kurių jūsų darbinės programinės įrangos našumą ir taip sutaupyti daug laiko. Be to, tai leidžia jums žaisti savo kompiuteryje. Man tai naudinga.

Šioje versijoje grafikos plokštei skyriau maždaug 200 USD. Kadangi mano sukūrimas buvo tik apie 900 USD, gali būti, kad turėsite papildomų pinigų aukštesnės klasės GPU, jei to ir norite.

Tai sakant, 200 USD kainų diapazonas man buvo tobulas ir kiek planuoju naudoti kortelę kiekvieną dieną, eidamas su „GTX 1660 Super“, o tai yra labai nesudėtingas pasirinkimas. Konkrečia kortele, kurią galų gale ėjau, buvo „MSI Ventus XS 1660 Super“, kurį po nuolaidos sugebėjau gauti maždaug už 215 USD.

Jei turite papildomą 100 USD savo biudžetą, aš pasitempčiau už „RTX 2060“. Taip, jūs galbūt girdėjote, kad yra tam tikrų (KO) modelių, kurie suteikia jums papildomų rezultatų, tačiau jų paprastai nėra. Taigi, aš norėčiau pasirinkti patikimą ir nebrangų daiktą.

„Twitch“ ir „YouTube“ srautai:

Jei kompiuteriniai žaidimai ir transliacijos yra didelė jūsų veiklos dalis, aš tikrai bandyčiau daugiau savo biudžeto nukreipti į savo vaizdo plokštę. Priešingu atveju galite greitai apriboti žaidimo tipą, kurį planuojate perduoti srautu. Galite sutaupyti dalį mano čia panaudoto biudžeto naudodamiesi „B450 Max“ pagrindine plokšte ir galbūt net apribodami dalį mano minėto kietojo disko talpos.

Jei tik pradedate, žiūrėkite keletą mano mėgstamiausių pradinio lygio kameros.

Vaizdo įrašų redagavimas

Kuo didesnė vaizdo įrašo skiriamoji geba, tuo geresnį GPU norėsite gauti. Jei dirbate 1080p, o ne 4k formatu, galėsite išsisukti daug mažiau. Jei 4k yra svarbus ir jūs daug redaguojate, rekomenduočiau bent 2060 ar net 2060 Super.

Reikia monitoriaus, kurį galėtumėte redaguoti, bet nenorite nutraukti banko? Štai mano mėgstamiausio įrašas nuotraukų redagavimo monitoriai nesiekia 500 USD.

Talpa ir pasirinkimai

Priklausomai nuo to, ką planuojate daryti su savo kompiuteriu, jūsų pasirinkimas čia gali būti visiškai kitoks nei mano. Man reikia daug vietos, bet ne tam, kurio reikia kai kuriems.

Dėl greičio planuoju savo programas ir OS įdėti į šį „Samsung 970 EVO 500GB M.2 NVME Solid-state drive“. Dėl to labai greitai galima įkelti visas skirtingas programas, kurias naudoju, taip pat greitai galima pakrauti kompiuterinius žaidimus.

Dėl grynos talpos nuėjau su 2TB „Seagate Barracuda“ disku. Tai man kainavo maždaug 50 USD, todėl prireikus galėtumėte lengvai pridėti dar vieną iš jų. Naudodami 4TB ir 8TB diskus, sutaupysite šiek tiek mažiau, nei kaupsite mažesnes parinktis.

Tai tik vienas iš diskų, kuriuos rekomenduoju talpai. Tačiau yra daugybė variantų, todėl tikrai norėsite nusipirkti kainą, kad gautumėte geriausią pasiūlymą.

Įperkamas, bet gerai atrodantis kompiuterio dėklas

Turiu pripažinti, kad nesu tas žmogus, kuris nori išleisti daug daugiau nei 50 USD savo bylai. Verčiau tuos pinigus skirti tam, kas man iš tikrųjų rūpi, spektakliui.

Vis dėlto aš išleidžiu bent tiek, kad galėčiau gauti ką nors, kas turėtų tinkamus ventiliatorius, kabelių valdymą ir išvaizdą, kuri gerai tinka mano biurui.

NZXT H510 yra geras kompromisas. Maždaug už 60 USD gausite elegantiško išvaizdos dėklą su keletu subtilių spalvų variantų.

Išskyrus kelis varžtus, ypač galiniame IO, kuriuos buvo sunkiau išstumti, nei turėjo būti, man pasirodė, kad diegimo procesas yra labai paprastas. Diržai, esantys kabelio valdymui, taip pat skyrius, skirtas paslėpti jūsų maitinimo šaltinį, suteikia jums elegantišką išvaizdą.

Jis taip pat yra su grūdintu stiklu, kuris kartu su subtiliu raudonos spalvos pasirinkimu atrodo gana puikiai. Aš nesu vienas iš šviesos diodų, nes jie mane klaidina, kol aš dirbu, bet jūs tikrai galite pridėti keletą variantų, kad pagreitintumėte tai, jei tai jūsų reikalas.

Maitinimas

Aš visi noriu nusipirkti gerą maitinimo šaltinį. Dešimtmetį man be problemų praeina keletas. Tai sakant, priklausomai nuo kainų, kurias rasite kurdami kompiuterį, galite nuspręsti, kad tinkamo 80 PLUS bronzos maitinimo šaltinio, o ne kokybiškesnio aukso ar platinos PSU pirkimas yra geresnis dalykas, ką darote. šiandien.

Nors namų kino teatre ir tinklo kompiuteriuose turiu geresnės kokybės ir aukštesnio įvertinimo maitinimo šaltinius, nusprendžiau rinktis šiek tiek pigesnį „Thermaltake Smart 500W“ serijos variantą. Ne, tai nėra maitinimo šaltinis, kuris tęsis amžinai. Tačiau tai kainavo mažiau nei pusę to, ką galėjau rasti auksu įvertintame. Be to, jai suteikiama tinkama garantija, todėl man draudžiama, jei jai kas nors atsitiktų. Ir greičiausiai viskas bus gerai. Aš nebrangiai turėjau nebrangų EVGA 430W maitinimo šaltinį, kurį pastaruosius 7 metus naudojau vienoje iš savo platformų.

Kiek avino reikia redaguoti, perduoti srautu ir žaidimams?

Mano nuomone, ateityje norėsite, kad jūsų mašina turėtų bent 16 GB RAM, nepaisant to, ką darote. Priklausomai nuo to, kokias užduotis planuojate atlikti, galbūt norėsite daugiau.

Mano tikslams pakako 16 GB. Aš žaisiu ir redaguosiu tik dalį laiko, kol aš toliau rašysiu ir dirbu rinkodaros klausimais kitam verslui, kuriame dirbame su žmona.

Nuotraukų redagavimas

16 GB rekomenduojama naudoti „Photoshop“ ir „Lightroom“. „Lightroom“ veikia gerai tik su 8 GB, bet iš tikrųjų veikia gerai, kai yra 16 GB.

Vaizdo įrašų redagavimas:

Pažvelkite į toliau pateiktus „Premiere Pro“ pateikimo testus. Teikiant 32 GB RAM yra daug naudos teikiant. Tai sakant, ar verta, ar ne, priklauso nuo to, kiek kiekvieną savaitę pateikiate. Man darau tik vaizdo įrašą ar du per savaitę, todėl 16 GB yra gerai.

Srautas

Srautiniam perdavimui techniškai pakanka 8 GB, nors ir vos. Tačiau darant prielaidą, kad galbūt transliuojate sudėtingesnius žaidimus ir tuo metu esate atidarę kitas programas, turėsite turėti bent 16 GB.

Naudodamas vieną žaidimą, naršyklę ir daugybę atidarytų skirtukų, aš sugebėjau išnaudoti maždaug 14 GB. Nors to niekada nepraėjau, galite apsvarstyti 32 GB, jei norite ateityje įrodyti savo įrenginį, planuoti redaguoti didelės raiškos vaizdo įrašus ir manote, kad tai gali sutaupyti jūsų laiko.

Santrauka

Mano nuomone, išskyrus dabartinį vaizdo plokščių perpardavimą, 2021 m. Yra nuostabus metas kurti kompiuterį. Kadangi procesoriai per pastaruosius kelerius metus tapo daug konkurencingesni, sukurti kompiuterį redagavimui, srautui ir žaidimams iš 1000 USD biudžeto ne tik įmanoma, bet ir suteikiate jums labai galingą kompiuterį.

Leidiniai

Įspūdingai

Kabelinės televizijos trikčių šalinimas
Kompiuteriai

Kabelinės televizijos trikčių šalinimas

Jeramiah buvo telekomunikacijų technologija daugiau nei 10 metų ir mielai padeda kitiem prę ti įpra ta technologijų problema !Aptar iu dažniau iai pa itaikančia kabelio problema , kuria galite iš prę ...
„File Word“ naudojimas programoje „MS Word 2003“
Kompiuteriai

„File Word“ naudojimas programoje „MS Word 2003“

Kompiuterių technika Patricka yra at idavę rašytoja , norinti pagerinti pa aulį, informuodama a meni , kurie iekia daugiau žinių.The failo meniu apie „Micro oft Word 2003“ yra viena iš dažniau iai nau...